Hvordan skrive optimaliser innhold for blogg?

Lurer du på hvordan du kan lage blogginnlegg som tiltrekker flere lesere, og som samtidig er engasjerende?

Del artikelen:

Hvordan skrive blogginnlegg?

Et blogginnlegg som er så interessant at leserne deler det videre i sosiale medier!

Det å skrive et godt blogginnlegg er lettere sagt enn gjort. Ved å ha noen enkle tips i bakhodet, er imidlertid sjansen stor for at du lykkes neste gang du skal lage blogginnlegg!

Lag en fengende overskrift!

Blogginnleggets overskrift er noe av det første leseren vil se. Sørg derfor for at overskriften fanger leserens oppmerksomhet, og at den er relevant for teksten du presenterer under.

Med en uinteressant overskrift er sjansen stor for at leserne dine ikke ønsker å lese resten av blogginnlegget. Hold overskriften kort og konsis når du skal lage blogginnlegg, og inkluder gjerne et relevant søkeord.

Innledning: Vekk leserens nysgjerrighet

Så snart du har laget en god overskrift, er det tid for å skrive en fengende innledning. Med en god innledning vil leseren bli nysgjerrig og ønske å lese videre. Innledningen bør for øvrig si noe om hva resten av artikkelen skal handle om når du skal lage blogginnlegg.

Visste du at de tre første linjene i blogginnlegget ofte er avgjørende for hvorvidt leseren fortsetter å lese eller ikke? Lag en kort og spennende innledning. Ikke avslør konklusjonen allerede i starten – da «tvinges» leseren til å lese videre.

Søkeord for økt synlighet

Skal du lage blogginnlegg er det naturligvis ønskelig med flest mulig lesere. Dersom du ønsker at ditt blogginnlegg skal bli mest mulig synlig i søkemotorer som Google, er det lurt å inkludere ett eller flere relevante søkeord i teksten. Innhold er viktig for søkemotoroptimalisering

Et søkeord er ett eller flere ord potensielle lesere søker på i søkemotoren når de skal finne informasjonen de er ute etter. Har du en blogg om kjæledyr, kan for eksempel «beste hundefôr» være et aktuelt søkeord.

Sett deg i leserens sko

Husk å lage blogginnlegg på lesernes premisser. Det som interesserer deg, er ikke nødvendigvis like interessant for leseren.

Skriv derfor blogginnlegg som omhandler temaer målgruppen din bryr seg om. Her er det med andre ord en god idé å vite hvem du skriver for.

Underoverskrifter og avsnitt

Sørg for at blogginnlegget ditt er lettlest. Dette kan du lykkes med ved å bruke hyppige underoverskrifter og mange avsnitt.

I tillegg bør du passe på at setningene ikke blir for lange når du skal lage blogginnlegg. Istedenfor å skrive én lang setning, kan du med fordel dele denne opp i to separate setninger.

Ha et forståelig språk

Dersom du har en blogg i sjangeren utdanning, teknologi eller lignende, er det fort gjort at språket blir avansert og tungt fordøyelig. Mange bruker gjerne avanserte ord og uttrykk for å vise faglig tyngde.

Husk imidlertid på at du kan vise god faglig forståelse ved å bruke enklere ord. Det viktigste er tross alt at alle leserne dine kan forstå blogginnlegget og få glede av det.

Bilder gjør teksten livlig

En blogg uten bilder blir fort kjedelig og tunglest. Bilder sørger for at leseren får et bedre inntrykk av hva teksten handler om, og gir rom for små «pauser» underveis i lesningen.

Inkluder gjerne bildetekst også, da dette gjør det mulig å få treff på bildene dine i Googles bildesøk.

Lenker

Et siste blogg-tips er å inkludere lenker til egen nettside underveis i teksten. Kanskje du har en nettbutikk? Da er det for eksempel vanlig å lenke til produkter du omtaler i innlegget.

Lykke til med skriving av blogginnlegg!

Relaterte artikler

Alt du trenger å vite om HubSpot

I dagens stadig skiftende digitale verden er det viktigere enn noen gang å tilpasse seg og utnytte alt digital markedsføring har å by på. HubSpot