MaaS – Marketing as a Service

Markedsføring som en tjeneste

Markedsføring som en tjeneste, også kjent som MaaS (Marketing as a Service), er en forretningsmodell der et eksternt team av eksperter på markedsføring tar hånd om alle markedsføringsbehovene for din bedrift.

Denne modellen lar deg som kunde fokusere på din kjernevirksomhet, mens et dedikert team i Benchmark arbeider for å oppnå deres markedsføringsmål.

Markedsføring for økt vekst

I en verden som stadig blir mer digital, er markedsføring et viktig redskap for å akselerere virksomhetens vekst. Enten du er en liten bedrift eller et stort selskap, kan effektiv markedsføring bidra til å skape større synlighet, øke salget og bygge merkevaren din. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan du kan benytte deg av markedsføring som en tjeneste for å oppnå disse målene.

Fordeler med å bruke markedsføring som en tjeneste

Fleksibilitet
MaaS gir bedrifter muligheten til å skalere markedsføringsaktivitetene sine etter behov, uten å bekymre seg for faste kostnader og langsiktige kontrakter.

Ekspertise
Ved å samarbeide med et eksternt team får bedriften tilgang til et bredt spekter av markedsføringskompetanse og spesialister innen ulike felt.

Effektivitet
MaaS-tilbydere bruker avanserte verktøy og teknikker for å sikre optimal markedsføring og kontinuerlig forbedring av strategien.

Kostnadsbesparelser
Bedrifter kan redusere kostnadene ved å outsource markedsføringen, i stedet for å ansette og trene egne ansatte.

Vil du at vi skal kontakte deg?

Tjenester som tilbys av MaaS-leverandører

Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring er en strategisk tilnærming som fokuserer på å skape og distribuere relevant, verdifullt og engasjerende innhold for å tiltrekke og beholde kunder. MaaS-leverandører kan hjelpe bedrifter med å utvikle en innholdsmarkedsføringsstrategi, produsere innhold av høy kvalitet og optimalisere innholdet for søkemotorer (SEO).

Sosiale medier

Sosiale medier er en effektiv kanal for å bygge merkevarekjennskap, engasjere målgruppen og drive trafikk til nettsiden. MaaS-leverandører kan hjelpe bedrifter med å utarbeide en sosial mediestrategi, administrere kontoer på ulike plattformer og analysere resultater for å forbedre ytelsen over tid.

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Søkemotoroptimalisering er en prosess som innebærer å forbedre nettsidens synlighet i organiske søkeresultater. Dette oppnås ved å optimalisere innholdet, tekniske aspekter og lenkebygging. MaaS-leverandører har SEO-eksperter som kan hjelpe bedrifter med å rangere høyere i søkeresultater og øke trafikken til nettsiden.

Betalt annonsering

Betalt annonsering, som Google Ads og Facebook Ads, er en effektiv metode for å generere rask trafikk og konverteringer. MaaS-leverandører kan hjelpe bedrifter med å utarbeide en betalt annonseringsstrategi, opprette og administrere annonsekampanjer, og spore resultater for å optimalisere ytelsen.

E-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring er en kraftfull kanal for å kommunisere med kunder og potensielle kunder, bygge lojalitet og øke salget. MaaS-leverandører kan bistå bedrifter med å utvikle en e-postmarkedsføringsstrategi, opprette engasjerende e-postkampanjer og analysere resultater for kontinuerlig forbedring.

Analyse og rapportering

For å kunne evaluere effektiviteten av markedsføringsaktivitetene er det viktig å spore resultater og analysere data. MaaS-leverandører kan hjelpe bedrifter med å sette opp analyseverktøy, overvåke nøkkelindikatorer og levere regelmessige rapporter som gir innsikt i markedsføringsprestasjonen.

Hvordan velge en MaaS-leverandør

Når du skal velge en MaaS-leverandør, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

Erfaring og ekspertise
Se etter en leverandør med solid erfaring og et team av dyktige spesialister innen ulike markedsføringsdisipliner.

Portefølje og referanser
Undersøk tidligere prosjekter og kunder for å få en forståelse av leverandørens evner og suksessrate.

Tilpassede løsninger
Velg en leverandør som tilbyr skreddersydde markedsføringsløsninger som passer til din virksomhets unike behov og mål.

Transparent samarbeid
Sørg for at leverandøren er åpen og kommunikativ, og at de gir deg innsikt i arbeidet de utfører og resultater de oppnår.

Pris og avtalevilkår
Vurder kostnaden for tjenestene og avtalevilkårene, inkludert eventuelle bindingstider og betalingsbetingelser, for å sikre at de passer til din virksomhets budsjett og behov.

Vil du at vi skal kontakte deg?

Fremgangsmåte for å implementere markedsføring som en tjeneste

Å implementere markedsføring som en tjeneste i din virksomhet kan bidra til å akselerere veksten og gi en rekke fordeler. 

Definer mål og strategi
Identifiser virksomhetens markedsføringsmål og utvikle en overordnet strategi for å nå dem.

Velg en MaaS-leverandør
Bruk kriteriene nevnt tidligere for å finne en pålitelig og kompetent MaaS-leverandør som passer til din virksomhet.

Etabler et samarbeid
Arbeid tett med MaaS-leverandøren for å definere roller, ansvar og kommunikasjonskanaler. Dette vil sikre et smidig og produktivt samarbeid.

Overvåk og evaluer resultater
Følg nøye med på nøkkelindikatorer og resultater, og vær åpen for å justere strategien basert på innsikt og data.

Ved å følge denne fremgangsmåten og samarbeide med en dyktig MaaS-leverandør, kan din virksomhet utnytte kraften i markedsføring for å oppnå betydelig vekst og suksess.

Vil du samarbeide med oss?