WordPress

Vi bygger nettsteder basert på publiseringssystemet WordPress

Alt du trenger for å kunne skreddersy nettstedet i henhold til dine og bedriftens behov.

WordPress utvikling

WordPress-utvikling gjør det mulig å utarbeide en nettside som imøtekommer alle dine ønsker, både når det kommer til funksjonalitet, brukervennlighet og design. Et velfungerende nettsted danner grunnlaget for en velfungerende bedrift.

Benchmark.no har lang erfaring innen WordPress-utvikling. Vi hjelper gjerne bedriften din med å skreddersy siden slik at den fungerer optimalt for både deg og besøkende!

Hva er WordPress-utvikling?

WordPress-utvikling er en prosess som innebærer at en webutvikler bygger nettsteder basert på publiseringssystemet WordPress. Webdesigneren er i mange tilfeller en fullstack-utvikler, altså en programmerer, som kan utvikle systemet både backend og frontend.

Frontend-utvikling handler om å utvikle den delen du og besøkende ser på nettsiden, inkludert menyknapper og lignende. Backend-utvikling går ut på å utvikle den delen av nettsiden som ikke er synlig for det blotte øyet, inkludert databaser og systemstruktur.

En WordPress-utvikler har med andre ord ferdighetene som trengs for å kunne skreddersy nettstedet i henhold til dine og bedriftens behov.

Hvordan foregår WordPress-utvikling?

Ettersom WordPress i all hovedsak er utviklet med kodespråkene PHP, JavaScript, CSS og HTML, baseres utvikling i stor grad på koding på disse språkene.

Av de fire kodespråkene er PHP og JavaScript de kanskje viktigste, siden disse programmeringsspråkene beskriver hvordan funksjoner skal skje. CSS og HTML er imidlertid også sentrale, og stadfester hva som skal skje.

Når man arbeider med WordPress-utvikling er det med andre ord viktig å gode programmeringskunnskaper om resultatet skal bli best mulig.

Skreddersydde utvidelser og temaer

Blant de mest sentrale arbeidsoppgavene til en WordPress-utvikler, kan vi nevne utvikling av skreddersydde temaer og plugins.

WordPress har mange ferdiglagde «themes» eller temaer, som kan beskrives som mapper med filer som bestemmer nettstedets visuelle uttrykk. Temaet baseres på alt fra bilder og stilark, til JavaScript-filer. Temaet vil blant annet påvirke fonter, farger og utforming.

WordPress har også en rekke ferdige plugins som kan installeres, og disse kan tilføre funksjonalitet til nettsiden – enten det er snakk om betalingssystemer, nettbutikkløsninger, SEO-verktøy eller andre ting.

Selv om det finnes mange gode ferdigløsninger, er det mange som opplever at det er vanskelig å finne temaer og plugins som imøtekommer bedriftens behov. En WordPress-utvikler kan da lage løsninger fra bunnen av, som blir akkurat slik du ønsker.

Hva tilbyr vi innen WordPress-utvikling?

Dersom du ønsker hjelp med WordPress-utvikling, har vi alle løsningene du trenger. Vi kan lage funksjonelle og brukervennlige WordPress-nettsider fra bunnen av, basert på bedriftens behov.

1. Markedsanalyse og kartlegging av behov

Om du ønsker en helt ny WordPress-nettside, starter vi prosessen ved å kartlegge målgruppen din og markedet ellers. Dette er nødvendig for at vi skal kunne finne løsninger som passer selskapet ditt best mulig.

Ulike målgrupper kan ha ulike behov, og både design, menyoppsett og andre faktorer bør tilpasses kundegruppen din.

2. Skisserunder

Når vi arbeider med WordPress-utvikling vil vi lage ulike skisser av potensielle nettsider. Vi tar hensyn til dine ønsker underveis, og du er velkommen til å komme med innspill.

Noen ganger lager vi flere ulike nettside-versjoner, og gjennomfører testrunder for å finne det beste alternativet. Målet er å ende opp med en nettside som målgruppen din responderer mest mulig positivt på.

3. Tilpasning av nettside og utvikling av plugins/temaer

Gradvis vil den endelige nettsiden falle på plass, og vi tilpasser løsningene basert på analysene vi har gjort i forkant. Siden vi har mye kunnskap om WordPress-utvikling, kan vi utvikle plugins og temaer som treffer bedriftens målgruppe best mulig.

Kanskje du ønsker et helt spesielt design, eller funksjonalitet som ikke fås gjennom ferdiglagde plugins? Ikke fortvil – vi designer løsninger som imøtekommer ethvert behov.

4. Publisering av nettsted

Når vi har utviklet WordPress-nettsiden din, er den endelig klar for å publiseres. Siden er nå klar til å tas i bruk, og potensielle kunder kan besøke den via nettleseren.

Vi er opptatt av å lage SEO-vennlige nettsteder som rangerer best mulig i søkemotorer som Google. Dette øker sjansen for at trafikk drives til nettsiden din, noe som naturligvis er ønskelig for de fleste bedrifter. Flere besøkende på nettsiden kan gi flere kunder.

Husk at SEO-arbeid er en kontinuerlig prosess, og at det kan være gunstig å publisere SEO-innhold på nettstedet med jevne mellomrom. Nettsiden din har sannsynligvis en blogg, og dette vil være en perfekt plattform for SEO-arbeid og inbound marketing.

5. Etterarbeid og oppfølgning

Om du får hjelp til WordPress-utvikling gjennom teamet i Benchmark.no, kan du følge deg trygg på at du vil få god oppfølgning. Dersom det skulle være behov for å utføre endringer på siden i etterkant av publisering, står vi klare til å hjelpe deg.

Gjennom etterarbeid og oppfølgning kan vi sørge for at nettstedet til enhver tid er optimalisert og velfungerende. Husk at det ofte er nødvendig å utføre endringer på siden – enten frontend eller backend – for å imøtekomme utenforliggende endringer.

Trender kan komme og gå, kundenes kjøpemønster kan endre seg og SEO-algoritmer kan fornyes. Ved å justere nettsiden kan vi sørge for at den alltid er mest mulig brukervennlig og synlig.

Hva kan du gjøre selv?

Det å starte opp en WordPress-nettside er noe de fleste kan få til – selv uten noen særlige tekniske forkunnskaper. Om du kun velger ferdiglagde temaer og plugins, er det heller ikke noen krav til programmeringsferdigheter.

Om du derimot ønsker en optimalisert nettside som er tilpasset bedriften i størst mulig grad, kan det være nyttig å få hjelp av en WordPress-utvikler. Skal du ha skreddersydde utvidelser eller temaer, er det nødvendig å ha kunnskap om koding.

Vi kan hjelpe deg fra A til Å, og kan levere en ferdig nettside klar til bruk innen avtalt tid. Forutsigbart, tidsbesparende og enkelt.

Motta hjelp med utvikling, videreutvikling eller hosting av WordPress-nettsider

Har du en WordPress-nettside som trenger oppgradering eller tilpasninger? Eller trenger du kanskje en helt ny nettside fra bunnen av? Våre WordPress-utviklere hjelper deg gjerne, og bidrar med kreative og funksjonelle løsninger som er tilpasset målgruppen din.

Vi har lang erfaring med WordPress-utvikling, noe som betyr at du kan føle deg trygg på et godt og velfungerende resultat. Hos oss er det ikke bare design som vektlegges, men også funksjonalitet og brukervennlighet.

Snakk med oss om WordPress

Kom i gang med WordPress

Hos oss i Benchmark Inbound kan du leie et helt markedsførings team innen inbound marketing og all kompetansen du trenger – for prisen av en ansatt. Et skreddersydd team tilpasset deres behov.