5 tips til aktiviteter i juli

Sommerferien gir de ansatte i bedriften en velfortjent pause, og mulighet for å lade opp batteriene. Ferieukene kan imidlertid også ha negative konsekvenser for bedriften, dersom også markedsføringsaktivitetene tar ferie.

Mange bedrifter opplever mangel på potensielle kunder til høsten, fordi markedsføring har blitt nedprioritert i flere uker.

Heldigvis er det mulig å markedsføre bedriften uten at det trenger å gå på bekostning av ferien din. Her er fem tips til markedsføringsaktiviteter du kan gjøre i juli for å ikke stå uten leads i august!

1. Forhåndspublisering av innlegg på bedriftsbloggen

Inbound marketing handler om at bedriften tiltrekker potensielle kunder gjennom verdifullt og nyttig innhold, fremfor å «kaste» reklame etter dem.

I den forbindelse kan det være smart å dele interessante og lærerike artikler og guider på bedriftens blogg. SEO-innhold er også nyttig å ha på bloggen, siden dette kan tiltrekke organisk trafikk til siden din.

Husk at SEO og inbound marketing fint lar seg kombinere. Enten du bruker WordPress eller andre publiseringsplattformer, finnes det som regel gode muligheter for forhåndspublisering av innlegg.

Dette betyr at du kan skrive og laste opp innhold før sommerferien, og angi publiseringsdatoer frem i tid. På den måten kan du tiltrekke potensielle kunder til nettsiden, uten å måtte bruke ferien din på skriving eller publisering.

Her får du 5 tips til forbedret SEO

2. Ikke undervurder marketing automation

Marketing automation-programmer som HubSpot er gull verdt for bedrifter som ønsker å automatisere markedsføringsprosesser som ellers kan være tidkrevende og tungvinte. 

Ja, som for eksempel e-postkommunikasjon. Gjennom marketing automation kan bedriften din ta en velfortjent pause, mens programvaren tar hånd om målrettet markedsføring. 

Marketing automation gjør det blant annet mulig å automatisere leadsgenerering og bearbeiding av leads. Marketing automation sørger for at riktig og tilpasset innhold når ut til potensielle kunder. 

Både CTA-er og innhold vil da være skreddersydd for mottakers fase i kjøpsreisen.

Derfor skal du velge HubSpot som CRM 

3. Google Ads

Selv om bedriften din tar ferie, kan annonser i Google (og på andre plattformer) være aktive. 

Kjør gjerne en egen sommerkampanje dersom det er aktuelt, slik at du enklere kan nå ut til målgruppen mens den er i «feriemodus». Google Ads er en av de mest effektive måtene å generere nysalg for bedrifter på. 

Idet en potensiell kunde søker etter produktene eller tjenestene bedriften din selger i Google, vil annonsen vises øverst i søkemotorens treffliste. 

En Google-annonse øker med andre ord sjansen for at potensielle kunder klikker seg inn på bedriftens nettside, da de fleste oppfatter de øverste treffene som mest relevante. Husk at arbeid med SEO også kan være lønnsomt, siden du da kan oppnå bedre ranking i søkemotorene på organisk vis.

Slik kommer du igang med google annonsering

4. Vær synlig i bedriftens sosiale medier

Et annet tips til markedsføringsaktiviteter om sommeren, er å være aktiv på bedriftens sosiale medier. Stikk gjerne innom i ny og ne, og ønsk eksisterende kunder en god sommer eller informer dem om spennende sommerkampanjer. 

Det kan også være effektivt å arrangere en konkurranse i sosiale medier. Lag for eksempel en «lik, kommenter og del»-kampanje på Facebook, hvor det trekkes ut en tilfeldig vinner. 

Du kan da nå ut til mange nye leads!
PS! Husk at også innlegg i sosiale medier kan automatiseres.

Les mer: Sosiale medier markedsføring, branding og økt salg i en inbound strategi

5. Avtal møter før ferien

Dersom du ønsker å ikke stå uten leads etter ferien, kan det også være lurt å avtale noen kundemøter i august når begge parter har anledning. 

Følg gjerne opp noen kunder før ferien, slik at du får noen avtaler i boks.

Lykke til, og god sommer!

Last ned gratis guide og lær mer om hva inbound marketing er.
Benchmark – Inbound made easy!

Misjonen vår er å bidra til økt vekst for deg som kunde, noe vi gjør gjennom målrettede arbeidsmetoder. Teamet vårt består av løsningsorienterte og kreative folk med bakgrunn som utviklere og prosjektledere. Ved å slå sammen våre digitale hoder sørger vi for at du kan oppnå dine mål på en mest mulig lønnsom og effektiv måte.

Del med andre:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Utvalgte artikler

Noen av våre kunder

Jeg vil bli kontaktet